Manuela Heymans voorziet ook lezingen.
Onderstaande lezingen kunnen worden aangevraagd.
Dit kan ook als webinar.
De seksuele responscyclus
De behoefte aan seks is voor iedereen anders. Ook zal hoe vaak je zin hebt om te vrijen veranderen in de loop van je leven. Een dergelijk verschil kan bij een of beide partners tot frustratie leiden en kan zo spanning in de relatie veroorzaken. Hierover praten blijft voor veel koppels moeilijk. Wekelijks merk ik dat de stap om naar een seksuologe te gaan heel erg groot is. Vaak genoeg krijg ik de vraag “is dat bij andere mensen ook zo?”, “Ben ik wel normaal?”. Als seksuologe probeer ik een openheid en aanvaardbaarheid te creëren rond seksuele zorgen en seksuele problemen. In deze lezing ga ik seksuele thema’s gaan bespreken aan de hand van de seksuele responscyclus.
Seks op school: Relationele en seksuele vorming
Hoe praat je als leerkracht met je leerlingen over seks? Hoe geef je seksuele opvoeding binnen jouw vak? In deze lezing geeft ik tips aan leerkrachten over hoe je seksuele thema’s bespreekbaar kan maken binnen jouw vak. Daarnaast geef ik ook verschillende werkvormen mee. Met directie kan gekeken worden naar het beleidsplan. Hoe worden thema’s zoals bijvoorbeeld sexting, seksuele oriëntatie en grensoverschrijdend gedrag aangepakt in hun school?
Agenda
Op woensdag 28 april 2021 gaf Manuela een online lezing voor de welzijnsraad van Tervuren met als thema: "Praten over seks". 
Op dinsdag 17 augustus 2021 was er de lezing: "Ouderen en seksualiteit"

Houd deze pagina en het Instagramaccount @seksen_zo zeker in de gaten om op de hoogte te blijven van toekomstige lezingen.
Back to Top